Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина момче на пешеходна

...
Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина момче на пешеходна
Коментари Харесай

След инцидента със загинало момче в София: Обвиняват шофьора за престъпление с евентуален умисъл

Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен случай, при който почина момче на пешеходна пътека в София.
Според прокуратурата са налице достатъчно доказателства за привличане на лидера в качеството на обвинен за извършено закононарушение - причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификация на действието от субективна страна е, че е станало при възможен предумисъл. Сигналът за случая е получен малко след 21 ч. в събота за ПТП в центъра на София за умряло на място дете. На място отиват екипи, които обработват местопроизшествието.
С първото деяние на следствието се започва досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи, под надзора на Софийска градска прокуратура.
Първоначалните данни са, че колата се е движела с доста висока скорост, всичко съгласно прокуратурата са догатки без експертиза, но може би е в границите на 80 км/ч, няма спирачен път, на оживено кръстовище е, където има наоколо заведения, оповестиха от прокуратурата и допълниха, че безусловно кръстовищата там са едно след друго, самата пътна обстановка не допуска придвижване с висока скорост.
Според експертизата лидерът е карал с 2 промила алкохол. Според прокуратурата лидерът е разчитал на шанса и на случайността и не е подхванал никакви дейности за вероятно попречване на ПТП, ето за какво прокурорът е решил, че действието е осъществено при възможен предумисъл. Законът планува наказание лишаване от независимост от 10 до 20 години, ако съдът го самопризнание за отговорен - лишаване от право да ръководи МПС до живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР